U srijedu, 09.06.2021. započeli su programi učenja engleskog jezika (A1 i A2) te njemačkog jezika (A1 i A2) u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak.

U program učenja engleskog jezika (A1 i A2) uključilo se ukupno 14 polaznika dok se u program učenja njemačkog jezika (A1 i A2) uključilo 25 polaznika.

Nastavu za oba jezika provest će Pučko otvoreno učilište Vinkovci  prema zaključenom Okvirnom sporazumu o nabavi usluga obrazovanja nezaposlenih osoba za programe učenja stranih jezika za rad u djelatnosti smještaja usluživanja hrane i pića za program učenja stranih jezika engleski jezik za odrasle opći jezik (A1 i A2) i njemački jezik za odrasle opći jezik (A1 i A2).

Svaki program traje ukupno 280 sati, a planirano ih je provesti u period od 09.06.2021. do 17.09.2021.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak snosi troškove obrazovanja obrazovnoj ustanovi, troškove novčane pomoći polazniku/ci obrazovanja u dnevnom iznosu od 85 kn za dane provedene na obrazovanju, troškove prijevoza polazniku/ci obrazovanja temeljem Odluke Upravnog vijeća Zavoda za dane provedene na obrazovanju te osiguranja temeljem članka 19. stavka 1. točke 2. Zakona o mirovinskom osiguranju.

Provedba ovih programa organizirana je s ciljem osnaživanja nezaposlenih osoba i jačanja njihovih kapaciteta kako bi lakše nakon završenih programa pronašli svoje mjesto u svijetu rada.