U četvrtak 6. svibnja 2021. godine održao se sastanak partnera u prostorijama Tehničke škole Sisak u okviru osnivanja Regionalnog centra kompetencija u sektoru elektrotehnika i računalstvo. Sastanku su prisustvovali predstavnici Tehničke škole Sisak, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak i Područnog ureda Kutina te Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak. Regionalni centar kompetencija nalazit će se u Sisku, a financira se iz dva projekta; jedan sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“, a drugi iz Europskog fonda za regionalni razvoj „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak za područje elektrotehnike i računalstva u Sisačko-moslavačkoj županiji“. Ulaganje u Regionalni centar kompetencija kroz oba projekta bit će preko 120 milijuna kuna, a s aktivnostima se već započelo. Pandemija virusom COVID-19 i razorni potresi koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiji značajno su usporili i otežali provedbu, ali će se sve aktivnosti provesti prema planiranim projektima. Nabava specijalizirane opreme je u tijeku, kao i izrada natječajne dokumentacije za izvođenje radova, koji bi trebali biti završeni do kraja 2023. godine.

U Regionalnom centru kompetencija bit će dostupni i programi usavršavanja za odrasle u područjima robotike, video igre, automatizacija, električni automobili, računalstvo, elektronika, svemirske tehnologije i obnovljivi izvori energije, u koji će se moći uključiti zainteresirane osobe, kao i osobe iz evidencije HZZ-a.

Trenutno je tijeku aktivnost analize tržišta rada koju zajednički provode HZZ Područni ured Sisak i Kutina te Županijska komora Sisak, uz koordinaciju Tehničke škole. Analiza tržišta rada poslužit će za izradu Plana razvoja Regionalnog centra kompetencija u budućem razdoblju.