U ponedjeljak 09. kolovoza 2021. godine održana je završna konferenciju projekta "Radimo i pomažemo" s početkom u 12 sati u prostorijama Hrvatskog doma u Hrvatskoj Dubici. Nositelj projekta bila je Općina Hrvatska Dubica, a partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak i Centar za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica. Vrijednost projekta je 4.059.514,69 kn, 100% financirano sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt "Radimo i pomažemo" provodio se u okviru prve faze Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“, u kojem je zaposleno 20 žena koje su skrbile za najmanje 5 starijih i nemoćnih osoba po zaposlenoj ženi. Ciljana skupina projekta bile su dugotrajno nezaposlene žene, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje su u riziku od socijalne isključenosti a zastarjela znanja i vještine čine ih teže zapošljivim na tržištu rada. Ukupno 20 žena zaposleno je na puno radno vrijeme na razdoblje od 24 mjeseca, a radni zadaci bili su im pružati podršku u svakodnevnom životu za 100 krajnjih korisnika, kojima su iz sredstava projekta osigurane mjesečne kućanske i osnovne higijenske potrepštine. Kako bi se ženama olakšao rad i dolazak do krajnjih korisnika, u projektu je nabavljeno 20 bicikala. Svaka zaposlena žena završila je jedan edukacijski program te su tako stekle nova znanja i vještine. Od ukupno 20 zaposlenica pripadnica ciljne skupine, njih 8 osposobilo se za rad na računalu i steklo zvanje „operater na računalu“, a 12 zaposlenica je završilo program obrazovanja za gerontodomaćice. Predstojnica Područnog ureda Sisak Gordana Šegović  u svom obraćanju sudionicima konferencije istaknula je kako je svako radno mjesto, osobito u ruralnim područjima Sisačko-moslavačke županije, izuzetno značajno te je pohvalila zaposlenice projekta na vrijednom radu i trudu.

Projekt završava 22.kolovoza 2021. godine, a više o projektu možete saznati na web stranici projekta: www.zazeli-radimoipomazemo.com